Macaristan hükümeti, sığınmacı kotasına karşı açtığı resmi internet sayfasında Avrupa'da 900'den fazla "girilmez bölge" bulunduğunu iddia etti.

Avrupa Birliğinin sığınmacıların üye ülkeler arasında dağıtımında uygulamak istediği kotaya karşı çıkan ve referandum kararı alan Macaristan hükümeti, kota karşıtı bilgi ve iddiaların bulunduğu internet sayfası açtı.

'Macaristan hükümeti zorunlu kotaya hayır diyor' başlığı ile açılan sayfada, Avrupa'daki 900'den fazla "girilmez bölge"de çok sayıda göçmenin yaşadığı, Paris, Londra, Stokholm ve Berlin'de yetkililerin bu bölgelere güçlükle müdahale ettiği ya da hiç edemediği, ayrıca buralarda kanunların uygulanamadığı savunuldu.

Sayfada, Avrupa'ya her 12 saniyede bir giren sığınmacıların kanunlara saygı göstermediği, kotanın, Avrupa'da terör riskini arttıracağı ve Macaristan'ın etnik, kültürel ile dini yapısını değiştireceği ileri sürüldü.

Sığınmacı kotası kapsamında bin 290 sığınmacı kabul etmesi gereken Macaristan, 24 Şubat tarihinde kota konusunda referandum kararı aldı.

Başbakan Viktor Orban, referandumda halka, "Macar meclisinin onayı olmadan, AB'nin Macar vatandaşı olmayan kişilerin Macaristan'da ikametine karar karar vermesini istiyor musunuz?" sorusunun sorulacağını belirtti.