Avrupa'da yapılan bir araştırma, geçen yıl kıtadaki en fazla trafik sıkışıklığının İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşandığını ortaya koydu.

Uluslararası çapta gerçek zamanlı ulaşım bilgisi sağlayan ABD merkezli "Inrix" adlı firmanın hazırladığı Trafik Çizelgesi Raporu'nda Avrupa'daki 25 kentin karayolu trafiğinin mercek altına alındığı ve buna göre, trafikte daha fazla sıkışıklığa ülkelerdeki istikrarlı ekonomik büyüme, kentleşme ve istihdamdaki artışın sebep olduğu kaydedildi.

Inrix, Londra'daki sürücülerin geçen yıl ortalama 96 saatini trafikte direksiyon başında bekleyerek geçirdiğini belirterek, bunun 2013 yılına kıyasla 14 saat daha fazla olduğunu bildirdi. Aynı araştırmada, Avrupa'daki en fazla trafiğin bulunduğu kentler arasında Londra'yı, 74 saatle Belçika ve 65 saatle Köln takip etti. Diğer büyük Avrupa kentleri arasında ise şoförlerin trafikte geçirdiği 57 saatle 7'nci sırada Milano, 45 saatle 16'ncı sırada Paris ve 41 saatle 19'uncu sıraya Amsterdam yerleşti.

Inrix'in raporunda, Londra'daki trafik sıkışıklığındaki artışa sebep olarak, Londra'nın giderek büyüyen nüfusu, kentte yürütülen inşaat çalışmalarına malzeme taşıyan kamyonlar ve internet üzerinden yapılan alışverişlerin teslimatı için yollara çıkan kamyonetlere dikkat çekildi. Ayrıca, kentin trafik sıkışıklığının özellikle trafiğe çıkan binek otomobillerin sayısında yaşanan artıştan dolayı giderek daha da kötüleştiğini bildirilirken, trafiğin yüzde 30'una Londra'da park yeri arayan şoförlerin sebep olduğu kaydedildi.

Londra Ulaşım Kurumu (TFL) da araştırmaya ilişkin açıklamasında, İngiltere'deki ekonomik büyüme ile Londra'daki nüfus artışı sebebiyle başkentin trafiğinin kötüleştiğini doğruladı. TFL'nin Faaliyet Amiri Garrett Emmerson, Londra'nın çalışma, yaşama ve ziyaret bakımından dünyadaki en popüler kentler arasında yer aldığını, bu sebeple de çok kalabalık olduğunu belirterek, geniş caddelerin inşasıyla diğer kentlerin kendi trafiklerini rahatlatabildiğini ancak Londra'nın sahip olduğu eski yapılar ve dar caddeleri dolayısıyla böyle bir avantajı olmadığını söyledi.

Londra'nın yollarını iyileştirme çalıştırmaları kapsamında TFL, bu yılın başında 4 milyar sterlinlik bir yol iyileştirme programını hayata geçirmişti. Program kapsamında Londra'nın kavşak, köprü, tünellerinde iyileştirme çalışmaları yapılırken, halkın bisiklet kullanımına teşviki için daha fazla bisiklet yolu inşa ediliyor.

Başkent Londra'nın 8,6 milyonluk nüfusu geçen yıl 122 bin 100 kişi artmıştı. İngiliz yetkililer, başkentin nüfusunun 2050 yılına kadar 11 milyona ulaşmasını öngörüyor. Bin 572 kilometre karelik alanı kaplayan Londra'da, kilometrekare başına 5 binden fazla kişi düşüyor ve bu Londra'yı Avrupa'nın en büyük kenti yapıyor.