LifeNews'un ele geçirdiği raporda pazar günü santralde meydana gelen arızanın açıklanandan çok daha vahim sonuçları olduğu ortaya çıkıyor. Ukrayna Acil Durum Hizmetleri erken saatlerde yaptığı açıklamada radyasyon seviyelerinde bir terslik olmadığını iddia etmiş ve korkulacak bir durum olmadığını belirtmişti. 

Santralde pazar günü 6. reaktörde meydana gelen arıza nedeniyle reaktör otomatik olarak kapanmış ve tamir çalışmaları başlamıştı. Zaporizhia Nükleer Santrali aynı zamanda dünyanın da en büyük 5. nükleer enerji santrali olma özelliğini taşıyor. 

KASIM AYINDA DA ARIZALANMIŞTI 

Santralde bulunan 3 numaralı reaktör de 28 Kasım tarihinde bir kısa devre sonucunda arızalanmış ve yaklaşık 1 hafta kapalı tutulmuştu. Halktan gizlenen bu arıza meydana geldikten beş gün sonra Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk tarafından kabine toplantısında açıklanmıştı. 

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ 

Sızan rapor üzerine Ukrayna Acil Durum Bakanlığı yetkililerinden açıklama geldi. Reuters'e konuşan Enerji Bakanlığı yetkilileri ve Zaporizhia Nükleer Santrali'nden bir yetkili şu anda bir radyoaktif sızıntı olmadığını ifade etti. Kendilerine belgenin gerçek olup olmadığı sorusuna ise cevap veremeyen yetkililer detay vermekten kaçındı.