Bishop, Ebola virüsüne karşı mücadele için daha önce vadedilen yardım miktarını artırdıklarını, buna göre yardım miktarının 8 milyondan, 18 milyon Avustralya Dolarına yükseltildiğini ifade etti.

Ebola ile mücadelede Birleşmiş Milletler tarafından yapılan 50 milyon dolarlık destek çağrısına katkıda bulunmak için 10 milyon dolar ek katkı yapacaklarını belirten Bishop, ''Hükümetin yaptığı durum değerlendirmesinde, virüsten etkilenen ülkelerde çalışan ekiplere mali yardım yapılmasının en doğru çözüm olduğuna karar verdik'' dedi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Grubu ve Avustralya'da ana muhalefette bulunan Avustralya İşçi Partisi ( ALP) ise hükümete çağrıda bulunarak doktor sıkıntısı çekilen Batı Afrika'ya sağlık ekibi gönderilmesini talep etti.

Avustralya Çocukları Kurtarın Vakfı da hükümete çağrı yaparak ABD gibi bölgeye askeri birlik gönderilmesini istedi. Amerika'nın Liberya'da, tedavi merkezleri kurmak için 3 bin askeri bulunuyor.

Bishop, bölgeye asker veya sağlık ekibi gönderilmesine karşı çıkarken, bölgeye gönderilecek Avustralyalıların virüse yakalanması durumunda, hastanın 30 saatlik uçuş ile Avustralya'ya sevk edilmesinin teknik anlamda zor ve riskli olduğunu belirtiyor.