Avustralya Başbakanı MalcolmTurnbull, çok sayıda kişi ve şirketin off-shore yatırım faaliyetlerini ortaya çıkaran "Panama belgeleri"nde adının geçmesi üzerine "yanlış bir şey yapmadığını" ileri sürdü.     

Avustralya Yayın Kurumu’nda yer alan haberlere göre, Turnbull, "Herhangi bir uygunsuzluk iddiası yok. Burada yeni bir şey yok. NevilleWran ve benim yönettiğim şirket Avustralya’da halka açık bir şirketti ve eğer kar yapsaydı- ve maalesef ki yapmadı- Avustralya’ya kesinlikle vergi öderdi." dedi.

MalcolmTurnbull ve Yeni Güney Galler eyaletinin eski Başbakanı NevilleWran’ın adı, Panama belgelerinde Star Technology Services Limited’in eski müdürü olarak geçiyor.

İstediği kanunların senatodan geçmemesi üzerine 2 Temmuz’da erken seçim kararı alan Başbakan Turnbull’un adının Panama belgelerinde geçmesinin, seçimlere hazırlanan partisinin oy oranını etkileyip etkilemeyeceği bilinmiyor.

Öte yandan muhalefetteki İşçi Partisi Senatörü PennyWong, Turnbull’un açıklamalarının tatmin edici olmadığını belirterek başbakandan konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.