Avustralya’nın Melbourne kentinde 19 kişinin yaralanmasına yol açan araçlı saldırının terörle bağlantılı olmadığı belirlendi.
      
Victoria Emniyet Müdürü Vekili Shane Patton, düzenlediği basın toplantısında, Flinders Street İstasyonu yakınındaki saldırının bireysel bir suç olduğunu ve terörle bağlantısının bulunmadığını açıkladı.      

Saldırganın, madde bağımlılığı ve psikolojik sorunları olan 32 yaşındaki Afganistan kökenli bir Avustralya vatandaşı olduğunu belirten Patton, ismini açıklamadığı zanlının aracını "kasıtlı olarak" kalabalığın üzerine sürdüğünü söyledi.      

Patton, saldırıda aracı kullanan zanlı ile 19 kişinin yaralandığını, yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu ifade etti.      

Araçta ikinci bir kişinin daha bulunduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, zanlının tek başına olduğunu belirten Patton, bir başka kişinin çantasında üç bıçak bulunduğu için gözaltına alındığını ancak olayla bağlantısı olmadığını kaydetti.      

Melbourne'ün Bourke Caddesi'nde 20 Ocak'ta da terör bağlantısı bulunmayan 27 yaşındaki James Gargasoulas, aracını yayaların üzerine sürmüş, olayda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi yaralanmıştı.