Polis, halen bulunamayan roketatarların Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarında savaşa katılan Avustralya vatandaşı Khaled Sharrouf ve Mohamed Elomar'ın bağlantılı bulunduğu "Pendennis Nine" olarak tanımlanan Sydney'deki terör hücresi üyeleri tarafından saklandığı ihtimali üzerinde duruyor. Avustralya'da terör tehdit seviyesinin "orta" seviyeden "yüksek" seviyeye çıkartılmasında halen izine rastlanılamayan roketatarların etkisinin olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Avustralya basınında yer alan haberlere göre, Sydney'deki terör hücresine bağlı olduklarından dolayı halen cezaevinde bulunan grup üyelerinin Sydney polisine konu ile ilgili herhangi bilgi vermeyi reddediyor. Ancak polis, kayıp roketatarların Sydney bölgesinde çalılık bir alana gömüldüğü ihtimali üzerinde durarak aramalarını yoğunlaştırdı.

Bu arada, Sydney Lakemba Park'ta bir araya gelerek bir piknik düzenleyen çoğunluğunu Ortadoğuluların oluşturduğu binlerce Müslüman IŞİD'in uyguladığı şiddeti reddettiklerini duyurdu. Pikniğe Avustralya Göç Bakanı Scott Morrison da katıldı. Pikniğe katılanlar arasında IŞİD için savaşan Avustralyalı Mohamad Elomar'ın babası Mamdouh Elomar da vardı.

Pikniğe katılan Avustralyalı Müslümanlar, bu ülkede yaşamaktan mutlu olduklarını dile getirerek, ''Avustralyalı olmaktan gurur duyuyoruz'' yazılı tişörtler giydi.