Avustralya’da federal polis, ulusal geniş bant internet ağı (NBN) gizli bilgilerinin sızdırıldığı gerekçesiyle ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin Melbourne'deki ofisine ve bazı parti çalışanlarının evlerine operasyon düzenledi.

Avustralya İşçi Partisi’nin önde gelen isimlerinden Senatör Stephen Conroy’un ofisine ve ona bağlı çalışan personelin evlerine baskın düzenleyen polis, bazı dokümanlara incelenmesi için el konulduğunu açıkladı.

Ülkede 2 Temmuz’da yapılacak erken genel seçim öncesinde yapılan operasyonun zamanlaması tartışmalara neden oldu.

"TURNBULL HARCADIKLARINI ÖRTMEK İÇİN UĞRAŞIYOR"

İşçi Partisi Lideri Bill Shorten, operasyondan hükümetin haberi olduğunu ileri sürerek operasyonlarla ilgili hükümetten kapsamlı bir açıklama istedi.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull hükümetinin NBN projesindeki gecikmeleri ve aşırı harcamaları örtbas etmek için operasyon düzenlenmesini istediğini öne süren Shorten, "Turnbull harcadıklarını örtmek için uğraşıyor. Halkın gerçekleri bilmeye hakkı var." dedi.

Ana muhalefet partisi liderinin eleştirilerine cevap veren Avustralya Başbakanı Turnbull ise Avustralya Federal Polisi'nin hükümetten bağımsız bir kurum olduğunu söyledi.

Avustralya’da ulusal geniş bant internet ağı (NBN), federal hükümet tarafından ülke genelinde internet hızını artırmaya yönelik bir proje olarak başlatılmıştı.