Avusturya'da yaşayan Azerbaycanlılar ve Türkler, Karabağ'ı işgal altında tutan Ermenistan'ı protesto etti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) binası önünde toplanan Azerbaycanlılar ve Türkler, Avusturya, Azerbaycan ve Türkiye bayrakları açtı.

Azerbaycan Milli Marşı'nın okunduğu eylemde, "İşgali durdur", "Yeni Hocalı katliamları istemiyoruz", "Minsk Grubu, saldırıları durdur" ve "Dağlık Karabağ, Azerbaycan'ın uluslararası tanınmış toprağıdır" yazılı pankartlar açıldı.

Grup, "Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çık" ve "Karabağ Türk'ündür, Türk'ün olacak" sloganları attı.

Azerbaycan Türk Kültür ve İş Adamları Derneği Başkanı Yardım Güneş, burada yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın 24 yıldır Azerbaycan topraklarını işgal altında tuttuğunu belirterek uluslarası topluma işgalin sonlandırılmasını çağrısı yaptı.

Güneş, "Ermenilerin Azerilere yönelik katliamları halen devam ediyor. Karabağ, öz Türk yurdudur. Karabağ'da Ermeniler, Azerbaycan Türklerine hunharca katliamlar uyguladılar. Hocalı'da bir gecede 613 sivilimizi katlettiler. Bunların içinde cebinde bir çakısı bile olmayan kadın, çocuk ve yaşlılar vardı. Ermeni işgali sonucu bir milyondan fazla insan ana vatanlarından çıkmak zorunda kaldı" dedi.

Güneş, Ermenistan güçlerinin her fırsatta sivilleri bombaladığını ve en son 16 şehit verdiklerini kaydederek, "Artık Azerbaycan eski Azerbaycan değildir, topraklarımız geri alacak güçteyiz. Topraklarımızı er ya da geç ana yurdumuza katacağız. Karabağ öz ve öz Azerbaycan'ın ana yurdudur. Karabağ bizimdir, ilelebet bizim olacaktır. O vatanı Ermenilere kesinlikle yaretmeyeceğiz" diye konuştu.

Ermenistan'ın yürüttüğü katliam politikasına karşı 24 yıldır sabırla müzakereleri yürüttüklerini belirten Güneş, "Ama artık sabrımız kalmadı. Artık kendi toprağımıza, ana yurdumuza dönmek istiyoruz. 1 milyonun üzerindeki kaçkın ana yurduna dönmek istiyor. Savaş veya ölüm değil, barış istiyoruz, barış yoluyla topraklarımıza geri dönmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.