Birleşik bir kafatasında iki beyin taşıyan Suriyeli doğan Tuqa ve Yakeen kız kardeşler bu pazar günü Suudi Arabistan'a uçtu. Başkent Riyad'da çocuk hastanesine yatırılan kardeşlerin ameliyatına 22 doktor girdi.

DAHA BİTMEDİ

4 yıl önce doğan ikizlerin sahip olduğu rahatsızlık 2.5 milyonda bir görülüyor. Tuqa ve Yakeen'in babası 2013 yılında Suudi Arabistan kralı Abdullah'dan yardım istedi. Çağrısı duyulan babanın kızlarının ameliyatı Suudi hükümeti tarafından karşılandı. Hastane 2014 yılından itibaren ameliyat için hazırlık yapıyordu. Aynı yıl siyam ikizlerinin beyinleri arasındaki damarlar kesilerek araya silikon konuldu. Pazar gün yapılan ameliyat ise 12 saat sürdü. Hastane sözcüsü kız kardeşlere uygulanacak işlemlerin hala bitmediğini ve son aşamada olduklarını söyledi.

56c32eb018c77318d89a8798.jpg

BAŞARI ORANI ŞİMDİYE KADAR YÜZDE ATMIŞ

1990 yılından bu yana Suudi Arabistan, Sudan, Suriye, Yemen, Mısır, Malezya, Filipinler, Polonya, Fas ve Irak da dahil olmak üzere 18 farklı ülkeden gelen siyam ikizlerini ayırmak için 37 ameliyat gerçekleştirdi. Başarı oranı yüzde 60.