Suriyeli muhalif birliklerin, Azez ilçesinin doğusundaki Dudyan köyüne sızma girişiminde bulunan 25 DAEŞ militanını öldürdüğü bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Feylak eş-Şam'a bağlı birlikler, muhaliflerin kontrolündeki Dudyan köyüne sızmaya çalışan 25 DAEŞ militanını öldürdü.

Azez'in doğusunda muhaliflerle, terör örgütü arasında çatışmaların devam ettiği belirtilirken, muhaliflerin son dönemlerde kaybettiği Kafr Bişuş, Şeyh Riyh, Bill ve Tel Hüseyni'yi geri almak için operasyonlarına devam ettiği kaydedildi.

Terör örgütü DAEŞ, bu hafta Azez'in doğusunda yer alan birçok köy ile mültecilerin barındığı İğde ve Harameyn mülteci kamplarına saldırmış, olayda iki kişi yaşamını yitirmişti. DAEŞ İğde Mülteci Kampı'nda 25'e yakın çadırı da ateşe vermişti.

Örgütün Azez'in doğusundaki köylere ve çadır kentlere saldırması sonucu 30 bin kişi yerinden olmuştu.

Öte yandan, Halep'teki yerel aktivistlerden Musab Ammar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Halep'in Salahaddin bölgesine saldırdığını ve muhaliflere ait bazı noktaları ele geçirdiğini söyledi.

Salahaddin'de muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten Ammar, muhaliflerin Şam yönetimine bağlı güçlerin olduğu yerlere cehennem ve havan toplarıyla saldırdığını aktardı.

Rejim güçleri hafta içi Rus uçaklarının hava desteğiyle Halep'in kuzeyindeki Handarat ve Melah bölgesine saldırmıştı. Saldırıyı geri püskürten muhalifler, 30 rejim askerini öldürmüş, 3 tankı da imha etmişti.

AFGANİSTAN'DA 80 TALİBAN ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 80 örgüt üyesi öldürüldü.

Kunduz vilayetindeki 20. Pamir Komutanlığından yapılan açıklamada, Taliban militanlarının, Kunduz'un Çardere, Han Abad, İmam Sahip, Daşt-i Arçi ve Ali Abad ilçelerindeki polis karakollarına eş zamanlı saldırı düzenlediği bildirildi.

Saldırıların ardından çıkan çatışmalarda 80 militanın öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, 53 militanın da yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada ölenlerin arasında örgütün bölgedeki önemli komutanlarından birinin olduğu vurgulanırken, operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği aktarıldı.

Açıklamaları reddeden Taliban örgütü ise karşılıklı çıkan çatışmalarda çok sayıda güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Kunduz'un çeşitli bölgelerinde 2 gün önce de düzenlenen operasyonlarda 89 örgüt mensubu öldürülmüştü.

Taliban örgütü, Kunduz'un birkaç ilçesinde etkinliğini sürdürüyor.