ABD'nin New Jersey eyaletinde son derece sıra dışı bir velayet davası yaşandı. İkiz bebeklerden birinin kendisine ait olmadığını söyleyen bir adam, DNA testi sayesinde iddiasını kanıtladı. Hakim, adamın ikiz çocuklardan sadece biri için nafaka ödemesi yönünde karar verdi.

Sabah'ta yer alan habere göre, ismi A.S. olarak açıklanan adam ve T.M.'nin 2013'ün ocak ayında ikiz çocukları oldu. Fakat çift ayrıldıktan sonra T.M. yetkililere başvurarak eşinin çocuklar için kendisine yardımda bulunması kararını aldırttı. Çocuklar 19 aylıkken bu kez A.S. mahkemeye başvurdu ve ikizlerden sadece birinin kendisinden olduğunu öne sürdü. Hakimin isteği üzerine yapılan DNA testinde babanın iddiası doğru çıktı.

HAFTADA 28 DOLAR ÖDEYECEK

T.M. eşiyle ilişki yaşadığı dönemde bir başka bir adamla daha ilişkisi olduğunu ve aynı hafta içinde ikizlerden diğerinin babasıyla da cinsel ilişki yaşadığını açıkladı. Bu nadir görülen olayın açıklığa kavuşmasının ardından hakim adamın eski eşine sadece bir çocuk için para yardımında bulunması gerektiğine hükmetti. A.S. eski eşine haftada 28 dolar ödeme yapacak.

13 BİNDE BİR OLASILIK

Mahkemede olayın New Jersey tarihinde bir ilk olduğu belirtildi. ABD'li uzmanlar ikizlerin konu olduğu velayet davalarında, çocukların farklı babalardan olma oranının 13 binde bir olduğunu söylüyor. İkinci bebeğin babasının kimliği, davayla ilgisi olmadığı gerekçesiyle açıklanmadı.