İddiaya göre Robinson 158 kilo ağırlığındaki babasını öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırdı ve parçaları plastik saklama kaplarına koydu. Sonra da üst üste koyduğu saklama kaplarını televizyon sehpası olarak kullandı.

Öldürülen baba William Spiller'ın parçaları Haziran 2013'te Bournemouth kentindeki bir dairede bulunmuştu.

28 yaşındaki Nathan Robinson, babasını planlayarak öldürmediğini söylüyor ve olayın kazayla ölüme sebebiyet vermek olduğunu savunuyor.

Savcılığın iddiasına göre, cinayet geçen ay baba ile oğulun arasında para yüzünden çıkan tartışmanın ardından işlendi.

Savcı Nigel Lickley, jüriye Robinson'ın taksi şöförü babasını birlikte yaşadıkları evde öldürdüğünü, cesedi maket bıçağı ve testere kullanarak parçalara ayırdığını söyledi

"TİTİZLİKLE PAKETLEMİŞ"

William Spiller'ın kız arkadaşı uzun süre mesajlarına cevap alamayınca polise kayıp ihbarında bulundu.

Yetkililer 1.67 boyundaki Spiller'ın ceset parçalarını plastik saklama kaplarının içinde titizlikle paketlenmiş şekilde, kafasını ise bir dosya dolabının içine saklı halde buldular.

Jüri üyelerine olayın yaşandığı dairenin fotoğrafları gösterildi.

Fotoğraflarda içinde ceset parçaları bulunan plastik saklama kaplarının üst üste konup televizyonun sehpası olarak kullanıldığı görüldü.

Mahkemede alt kat komşusunun banyo tavanından akan "pembe bir sıvı" gördüğü belirtildi.

Komşu daha önce üst kattan tartışma sesleri duyduğunu ve kurbanın oğluna ‘Seni hayatım boyunca beslememi mi bekliyorsun?' şeklinde bağırdığını anlattı.

Akıntının kaynağını araştırmak için zanlının evine giden alt kat komşusu, Robinson'ı ‘oldukça sakin, gayet normal, kendinde' olduğunu söyledi.

Savcı Lickley, Robinson'ın babasının parasından en az 7,750 sterlin aldığını bu arada öldürdüğü babasına gelen cep telefonu mesajlarına yanıt da verdiğini anlattı.