Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen patlamalar ile Felluce'deki DAEŞ saldırılarında çoğunluğu güvenlik görevlisi 37 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı bildirildi.

Enbar emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre, DAEŞ militanlarının, Felluce'nin kuzeyindeki El-Ezrakiyye bölgesinde bulunan Irak güçlerine yönelik saldırısında Haşdi Şabi milisleri ve askerlerden 27'si hayatını kaybederken 13'ü yaralandı.

Enbar emniyetinden Yüzbaşı Ahmed ed-Duleymi ise Felluce'nin Cubeyl bölgesinde yola yerleştirilen bir bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken patlaması sonucu bir polisin hayatını kaybettiğini, 2'sinin de yaralandığını ifade etti.

Duleymi, Irak güçlerinin sabah saatlerinde Dur el-Atıbba bölgesine doğru ilerlediğini ve bu bölgede halen şiddetli çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan, başkent Bağdat'ın Zira Dicle bölgesindeki askeri kontrol noktasında bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlatması sonucu saldırganla birlikte 4 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Bağdat'ın güney ve doğusunda da 2 bombanın infilak etmesi sonucu 4 sivil yaşamını yitirdi, 15 sivil yaralandı.

Ebu Gureyb bölgesinde de Haşdi Şabi milislerinin kullandığı araca yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 1 milis öldü, 5 milis yaralandı.

Bağdat'taki saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.