Irak’ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak polis teşkilatında görevli Üsteğmen Hatim el-Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ta Aşura etkinlikleri için toplanan Şiilerin bulunduğu bölgeye gelen bir intihar eylemcisinin, üzerindeki bombayı infilak ettirdiğini söyledi.

Cabiri, Bağdat'ın batısındaki İskan bölgesinde Cabir bin Hayyan Köprüsü yakınında düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını aktardı. Patlamanın oldukça şiddetli olduğunu ve saldırı için kalabalık bir mekanın seçildiğini kaydeden Cabiri, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Saldırının sorumluluğunu ise henüz üstlenen olmadı.

NİJERYA'DA BOMBALI SALDIRILAR: 9 ÖLÜ

Öte yandan Nijerya'nın kuzeydoğusunda bulunan Borno eyaletinin merkezi Maiduguri'de bu sabah düzenlenen iki bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti.

Maiduguri'daki ilk saldırının, 16 binden fazla mültecinin barındığı bir kampa girmek isteyen Boko Haram militanları tarafından düzenlediği sanılıyor.

İlkinden yarım saat sonra yaklaşık bir kilometre uzaklıkta ikinci bir saldırı düzenlenirken, Ulusal Acil Durum Ajansı Sözcüsü Sani Datta, "Patlamada 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı hastaneye kaldırıldı." dedi.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlayan Boko Haram, 17 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Örgüt, geçen yıldan itibaren eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.