Irak'ın başkenti Bağdat'ta, artan terör olayları nedeniyle patlayıcı yüklü araçları tespit etmek için güvenlik noktalarına yeni arama ve kontrol cihazları kuruldu.

Bağdat'ın Karrada, Azamiye, Masnur, Medinetu's Sadr, Şaab gibi nüfusun kalabalık olduğu birçok bölgeye girmek isteyen araçlar söz konusu kontrol cihazından geçiriliyor.

AA muhabirine konuşan Azamiye bölgesindeki kontrol noktası Amiri polis Albay Adil el-Lami, "Karrada'da meydana gelen ve 500'e yakın insanın canına mal olan saldırı sonrası bu arama cihazları kontrol noktalarına yerleştirildi" dedi.

Bağdat'taki terör saldırılarında patlayıcı yüklü araçlarının çok sık kullanıldığına işaret eden Lami, bunların önüne geçmek istediklerini ve bunda da geç kaldıklarını söyledi.

"HER GÜN EŞİM VE ÇOCUKLARIMDAN HELALLİK İSTİYORUM"

Bağdatlı taksi şoförü Hacı Muhsin de "Evden çıkarken bir daha dönemeyeceğimizi bile bile çıkıyorum. Her gün eşim ve çocuklarımdan helallik istiyorum. Bağdat'ın her tarafına yolcu götürüyorum ve biliyorum ki bir gün meydana gelecek patlamada ben de hayatını kaybedebilirim. Bu cihazlarla da güvenlik açığının çözüleceğine inanmıyorum" diye konuştu.

Arama cihazlarının konuşlandırıldığı her kontrol noktasında bir de bu cihazı çalıştıran ve içinden geçen araçları kontrol eden üzerinde "patlayıcı madde tespit etme aracı" ibaresi yazılan büyük araçlar yer alıyor.

Bağdat'ın yaklaşık 2 ay önce Karrada bölgesinde meydana gelen ve 300'ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği bombalı saldırı sonrası Başbakan Haydar el-İbadi, tüm illerdeki kontrol noktalarında bulunan patlayıcı tespit cihazlarının toplatılması ve bunlarla ilgili yolsuzlukların araştırılması talimatını vermişti.