İran'ın nükleer müzakerelerinin devam ettiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, görüşmelerin yapıldığı otelin balkonundan gazetecilere seslenerek, müzakereler konusunda, "Umutlu olmak zorundayım" dedi.

Müzakereler teknik düzeyde devam ederken, Zarif müzakerelerin yürütüldüğü Coburg Otel'in balkonunda basın toplantısı düzenledi. Sadece bazı İranlı gazetecilere açıklama yapan Zarif, balkondan müzakereleri takip eden gazetecilere el salladı. Zarif, bir gazetecinin, "Müzakerelerden bir anlaşma çıkacak mı? Umutlu musunuz?" sorusuna, "Umutlu olmak zorundayım" diye cevap verdi. Gazetecilere el sallayan Zarif havaya bakarak çok güzel bir gün olduğunu söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise otele gelişinde yaptığı açıklamada, "Çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç gün boyunca bakanların gelip gittiğini göreceksiniz, bu ivmeyi sağlamak zorundayız. Müzakerelerde henüz bir ilerleme kaydettiğimizi düşünmüyorum fakat görüşmelerin sonuç vermesini hızlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Müzakerelerin, 7 Temmuz'a kadar sürmesi bekleniyor.