Tayland'ın başkenti Bangkok'ta 17 Ağustos'ta düzenlenen ve 20 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyla bağlantısı olduğu sanılan üç kişinin Malezya'da gözaltına alındığı bildirildi.

Malezya emniyetinden Halit Ebu Bekir, Taylandlı yetkililerden alınan ihbar üzerine bir Pakistanlı erkek ve biri kadın iki Malezyalının gözaltına alındığını açıkladı. Halit, bu kişilerin ne zaman resmen suçlanacaklarına ve haklarındaki suçlamaların ne olacağına ilişkin bilgi vermedi.

Tayland polisi, saldırıda bombayı yerleştirdiğinden şüphelenilen bir kişinin, Tayland sınırından Malezya'ya kaçmış olabileceğini açıklamıştı. Malezyalı yetkili, gözaltıların bununla ilgili olup olmadığı konusunda da yorum yapmaktan kaçındı.

Bangkok Post gazetesinin haberine göre, gözaltılar, Tayland emniyetinden bir ekibin, saldırının baş şüphelisi olan ve güvenlik kamerası kayıtlarında, sırt çantasını Erawan Tapınağı'nın korkuluğuna astıktan sonra bölgeden ayrılırken görülen "sarı tişörtlü" kişinin takibi için yürütülen soruşturmada işbirliği yapmak üzere Malezya'ya gitmesinden hemen sonra gerçekleşti. Haberde, "sarı tişörtlü" şüphelinin, insan kaçakçılarının yardımıyla ülkenin güneyinde bulunan Narathiwat bölgesindeki Sungai Kolok'tan Malezya tarafına geçtiği de belirtildi.

Öte yandan Tayland Emniyet Genel Müdürü General Somyot Pumpanmuang, Malezya'da saldırıyla bağlantılı üç kişinin gözaltına alınması konusunda bilgilendirilmediklerini ifade etti.

Bu arada Tayland'da cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayuth Çan-oça'nın cuma günü, saldırıyı organize ettiği sanılan ve taşıdığı Çin pasaportunda doğum yeri Sincan Uygur Özerk Bölgesi yazan şüphelinin bulunması konusunda Çinli yetkililerden yardım istediği kaydedildi.

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da 17 Ağustos'ta, her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınındaki bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi yaralanmıştı.