İdama çarptırılan Mücahid ve Çovdiri'nin cezalarının asılarak infaz edildiği belirtildi.

Bangladeş Devlet Başkanı Abdül Hamid'in, Çovduri ve Mücahid hakkındaki af taleplerini reddetmesinden hemen sonra gerçekleştirilen infazın ardından başkent Dakka'daki güvenlik önlemlerinin arttırıldığı ifade edildi.

İnfazın Bangladeş tarihine iki hükümlünün aynı anda ilk kez idam edilmesi olarak kayıtlara geçtiği belirtiliyor.

Selahattin Kader Çovduri ve Ali İhsan Mücahid'in idam edilmeden önce aile üyeleri ile görüştürüldüğü öğrenildi.

Çovduri, 2013'te Dakka'daki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nce soykırım, ülkenin güneydoğusundaki Çittagong bölgesinde çoğu Hindu 200'den fazla kişinin öldürülmesi ve işkencenin de aralarında bulunduğu 23 suçlamadan 9'undan suçlu bulunmuş ve idama mahkum edilmişti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Mücahid'i de soykırım, cinayet, adam kaçırma ve işkencenin de aralarında bulunduğu 7 suçlamadan 5'inde suçlu bulmuş ve ölüm cezası vermişti.

Başbakan Şeyh Hasina tarafından bağımsızlık savaşı sırasında işlendiği iddia edilen suçların cezalandırılması için 2009'da kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi şimdiye kadar 19 kişi hakkında karar aldı. Mahkemenin yargıladığı kişilerin büyük bir kısmı ülkenin İslami değerleri savunan en büyük partisi Cemaat-i İslami liderlerinden oluşuyor.