Bangladeş'in güneyinde etkili olan Roanu Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli yağış ve güçlü rüzgarlarda en az 5 kişi yaşamını yitirdi.

Bangladeş yerel basınında yer alan haberlere göre, ülkenin güneyindeki sahil kesiminde etkili olan Roanu Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli yağışlar, Bhola, Chittagong ve Patuakhali bölgelerinde çok sayıda evin çökmesine neden oldu.

Evlerin çökmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, meteoroloji ajansı çok sayıda köyün de su altında kaldığını bildirdi.

Hükümet yetkilisi Muhammed Ali Hüseyin, Moheshkhali Adası'nda yaklaşık 100 bin kişinin evlerinden tahliye edildiğini söyledi.

Hüseyin "Ekiplerimiz orada çalışmalarını sürdürüyorlar, kuru gıda ve diğer acil ihtiyaçları sağlamaya çalışıyorlar." dedi.

Bengal Körfezi'nin iç kısmında bulunan Bangladeş'in güney kesimi şiddetli kasırgalara sahne oluyor. Ülkede 1970 ve 1971 yıllarında etkili olan iki kasırgada sırasıyla yaklaşık 500 bin ve 140 bin kişi yaşamını yitirmişti.

Son 20 yılda kasırgaların yol açtığı zararı azaltmayı başaran Bangladeş'te, 2007'de etkili olan kasırga ise 4 bin kişinin hayatına mal olmuştu.