Yerel yetkililer, Anti-Balaka üyesi olduğu iddia edilen kişiler ile mahallede yaşayan Müslümanlar arasında çıkan çatışmada 5 ev ile 2 iş yerinin ateşe verildiğini kaydetti.

OAC Başbakanı Mahamat Kamun, "Orta Afrikalı aileleri yasa boğan saldırganların en kısa sürede silahsızlandırılacağı" sözünü verdi.

Saldırganların Kamerunlu bir tüccarın mağazasını yağmalamaya çalışması üzerine çıkan çatışmanın bütün gece devam ettiği ve Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne (MİNUSCA) ait bir helikopterin mahalle üzerinde uçtuğu bildirildi.

5 Kilometre mahallesindeki Müslümanların Sözcüsü Osman Abakar, saldırganların çoğunluğunu Hristiyanların oluşturduğu Anti-Balaka grubuna üye olduklarını iddia etti.

Son günlerde şiddet olaylarının tırmanışa geçtiği OAC'nin başkentindeki Bangui M'Poko Uluslararası Havalimanı'nda kalan Anti-Balaka milisleri, hafta sonu Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'ne ait bir sağlık merkezlerine saldırı düzenlemişti. Örgüt tarafından yapılan açıklamada, saldırganların bir çadırı söktüğü, battaniye ve tıbbı araç-gereçleri yağmaladığı belirtilmişti.