Geçtiğimiz aralık ayında Barcelona Başpiskoposu olarak atanan Juan Jose Omella'nın rahiplere gönderdiği mektupta, yağmur yağmasını sağlamak için, rahiplerin dua etmelerini istediği bildirildi.

Başpiskopos Omella, Katalan basınında çıkan demecinde, "Barcelona'ya geldiğimden beri yağmur yağmadı. Etraftaki kiliseleri ziyaret ettiğimde oradaki insanlar da yağmurun yağmamasından şikayetçiler. Bu yüzden tüm rahiplere yolladığım mektupta ayinlerinde her gün yağmur duası etmelerini istedim" dedi.

"İlyas Peygamber su istemiş ve Tanrı ona bahşetmiş. Bizim de suya çok ihtiyacımız var. Tanrı bize de bahşedecektir" diyen Barcelona Başpiskoposu, "İmanla bir şey istenirse Tanrı er ya da geç onu yerine getirir. Eğer vermezse de ya kötü istemişizdir ya da ihtiyacımız yoktur" şeklinde konuştu.

Öte yandan Barcelona'daki Gözlem Evi'nden yapılan açıklamada, kentin son 103 yılın en sıcak ocak ayını geçirdiği belirtildi.

Ocak ayı boyunca kentteki ortalama sıcaklığın 10,7 derece olduğu bildirilirken, geçmiş ocak aylarındaki iklim şartlarına göre kıyaslama yapıldığında sıcaklığın 2,7 derece daha fazla olduğu vurgulandı.

Ayrıca Barcelona'ya 91 gündür bir damla dahi yağış düşmedi.