Barzani, Kerkük'teki Peşmerge komutanlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıya ilişkin IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada Barzani, bölgesel başkanlık seçiminin halk tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, "İktidarın kaynağı halktır. Son kararı verecek olan da halktır. Partiler sadece hizmet için var olan araçlardır. Milletimizin ve vatanımızın çıkarları her şeyin üstündedir" ifadelerini kullandı.

Barzani, siyasi partiler arasındaki çekişmelerden Peşmergenin etkilenmemesini istedi. Barzani, DAEŞ saldırılarıyla başlayan acıların artık sona ermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kürt bölgesindeki başkanlık seçimi halk tarafından yapılıyor. Ancak KYB ve Goran Hareketi, başkanlık seçiminin parlamentoda yapılmasını istiyor. Her iki parti bunun için bir yasa tasarısı hazırlayarak IKBY Parlamento Başkanlığına sundu. KYB ve Goran, Barzani'ye ait birçok yetkinin, parlamento ve hükümete devredilmesini talep ediyor. Barzani ve partisi Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ise KYB ve Goran'ın bu hamlesine karşı çıkıyor.