Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Irak'taki terör saldırısının ardından Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yi telefonla arayarak taziyelerini iletti.

AA’nın haberine göre Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi'yi dün akşam telefonla aradı.

Bağdat'ta yaşanan ve 150'den fazla masum insanın hayatını kaybetmesine, 200'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan hain terör saldırısını şiddetle kınadığını ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin bu zor zamanda kardeş ve komşu Irak halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduğunu dile getirdi.

Yaralıların tedavisi için Türkiye'nin kaynaklarını seferber etmeye hazır olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, Türkiye ve Irak'ın terör örgütlerinin hedefinde olduğuna işaret etti.

İki ülkenin istikrar ve refahının birbiriyle bağlantılı olduğunu belirten Yıldırım, "ister DAEŞ ister PKK olsun, ayrım gözetmeksizin bütün terör örgütleriyle kararlılıkla, tam bir dayanışma içerisinde kararlılıkla mücadele edilmesinin önemine" dikkati çekti.

Yıldırım, Türkiye'nin, "Irak'ın hassasiyetlerini kendi hassasiyeti olarak gördüğünü, dün olduğu gibi bugün de yarın da terörle mücadelede Irak'ın yanında olacağını" belirtti.

Irak Başbakanı İbadi de Başbakan Yıldırım'a teşekkürlerini iletti.

Irak halkının İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden insanların acısını yüreğinde hissettiğini dile getiren İbadi, kardeş ve komşu Türkiye ile ortak çıkarlar ve hassasiyetler temelinde iş birliğini geliştirme arzusunda olduğunu ifade etti.