İsrail basınında yer alan habere göre, Batı Şeria'nın kuzeyindeki "Alfei Menashe" Yahudi yerleşim birimi yakınlarında bir İsrailliyi bıçaklama girişiminde bulunduğu ileri sürülen Filistinli genç kızın öldürüldüğü belirtildi. Söz konusu Filistilinin yaşı ve kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

Filistinlinin kim tarafından öldürüldüğü de belirtilmedi.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze'nin çeşitli bölgelerinde neredeyse her gün, "saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail güçlerinin açtığı ateşte hayatını kaybediyor.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, Ekimin başından bu yana 70'ten fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 10 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.