Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele İçin Halk Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih beldesinde düzenlenen yürüyüşe müdahale ettiği ve bazı Filistinli göstericilerin gerçek mermi ile yaralandığı, bazılarının ise atılan gazdan etkilendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail askerlerinin Belin, Nalin, Kefr Kaddum ve El-Musira beldelerinde düzenlenen gösterilere de göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermiyle müdahale ettiği, gençlerin de taş ve molotof kokteyli atarak askerlere karşılık verdiği kaydedildi.

Filistinliler, Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele için Halk Komitesi'nin çağrısıyla her cuma, İsrail'in, Yahudi yerleşim yeri inşa faaliyetlerini ve ayrım duvarını protesto etmek üzere Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde gösteriler düzenliyor. Gösterilere zaman zaman yabancı aktivistler de destek veriyor. Filistin İstatistik Kurumunun verilerine göre, yaklaşık 50 bin Filistinli, Kudüslü oldukları halde ayrım duvarı nedeniyle Kudüs'e giremiyor.