İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını" protesto eden Filistinli göstericilere müdahalesi sonucunda 8 kişi yaralandı.

Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele İçin Halk Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Nablus'un batısındaki Kefer Kadum beldesinde düzenlene yürüyüşe, İsrail askerleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle havaya ateş açarak müdahale etti. Müdahale sırasında 1 Filistinlinin gerçek mermiyle 5 Filistinlinin ise plastik mermiyle yaralandığı aktarıldı.

Yaralı Filistinlilerin Nablus'taki hastanelerde tedavi altına alındığı, atılan gazdan etkilenen onlarca kişiye ise olay yerinde müdahale edildiği ifade edildi.

İsrail askerlerinin Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih bölgesindeki gösterilere müdahalesinde ise 2 kişi plastik mermi ile ayağından yaralandı.

Ramalah'ın batısındaki Nalin ve Belin beldelerindeki gösterilere İsrail askerleri göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, Ramallah'la Kudüs arasında bulunan Kalendiye askeri kontrol noktasında ise İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında arbede yaşandı.

İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandığı müdahale sırasında, onlarca kişi gazdan etkilendi. Filistin bayrakları ve İsrail hapishanelerindeki tutukluların fotoğraflarının taşındığı gösteride, İsrail'in uygulamaları da protesto edildi.

Filistinliler, Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele için Halk Komitesi'nin çağrısı ile her cuma, İsrail'in, Yahudi yerleşim yeri inşa faaliyetlerini ve ayrım duvarını protesto etmek üzere Ramallah'ın farklı bölgelerinde gösteriler düzenliyor. Gösterilere zaman zaman yabancı aktivistler de destek veriyor. Filistin İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, yaklaşık 50 bin Filistinli, Kudüslü olduğu halde ayrım duvarı nedeniyle şehirde yaşayamıyor.