Bir bavulun içerisinde İspanya'ya getirilen çocuk annesine teslim edildi.

Bavul içinde Fas'tan İspanya'ya geçirilirken fark edilen ve gözetim altına alınan Fildişi Sahili vatandaşı sekiz yaşındaki çocuk annesine kavuştu. Adou Ouattara isimli çocuk geçen ay bir bavul içerisinde Fas'tan İspanya'nın kendi toprağı saydığı özerk sahil kenti Ceuta'ya geçmeye çalışırken havasızlıktan ölmek üzere iken bulundu.

Bavulun sahibi Faslı kadının çocuğu para için taşıdığı belirlendi. Adou Ouattara'nın Kanarya Adaları'nda yaşayan annesine teslim edilmesi kararlaştırıldı. DNA testi kesinleşen sonucun üzerine annesine teslim edilen küçük çocuğa bir yıl İspanya'da yaşama hakkı verildi.

AFP'de yer alan habere göre Ceuta'daki ıslah evi sorumlusu Maria Antonia Palomo, küçük çocuğun annesi ile karşılaşma anının çok duygusal geçtiğini söyledi. ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) 2013'te bu iki bölgeye 4300 göçmenin kaçak yollarla girdiğini bildiriyor. Geçen yıl Şubat ayında da bir gün yüzlerce göçmen Melilla'daki çite hücum etmiş ve aralarından yaklaşık 100 kadarı çiti geçmeyi başarmıştı.

indir-004.jpg