Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı imzasıyla yapılan açıklamada, “Bayrak.... Bayrak... Bayrak" anonsunun ilk yapıldığı günün üzerinden 54 yıl geçtiğini anımsatılarak, “BRTK yarım asrı geride bıraktı. Kıbrıs’ta ve dünyada birçok şey değişti, ilerledi, gelişti. Bir tek şey dışında, BRTK çalışanlarının durumu, ileriye gitmek, bir yana hep yerinde saydı, hatta geriledi” denildi.

BRTK Yönetimi’nin 54. yılı kutlama hazırlığında olduğunu belirten Bay-Sen, “Bizler çalışanlar adına ortada kutlanacak hiçbir şey görmüyoruz. Son aylarda peş peşe iki arkadaşımız 50 yaşına varmadan kalbine yenik düştü” dedi.

“CENAZE EVİNDE DÜĞÜN OLMAZ.”

Yönetimi olarak kutlamaları boykot kakarı aldıklarını belirten Bay-Sen, “Bizim için gerçek kutlama Kurumun geleceğini garanti altına alan, çalışana ölüm kapıyı çalmadan haklarını iade eden yasal düzenlemelerin yapılacağı gün olacak. Koltuk kavgasına dönüşen seçim havasında, BRTK’nin 54'üncü yaşını bahane edip, BRTK çatısı altında tutmayacakları sözler verecek, siyasileri dinlemeye tahammülümüz yoktur” dedi.