Recep Yaşar

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Ballerup semtinde Ahmet Fazıl adındaki bir Türk genci, dün akşam saatlerinde çöp atmak için gittiği konteynerlerin arasında bir bebek buldu.

Ahmet Fazıl, dün akşam saatlerinde bacanağıyla birlikte bulduğu en fazla iki günlük olduğu tahmin edilen bebeği evlerine götürdü. Durum polise bildirildi, bebeğe ilk müdahale eve gelen ilkyardım ekiplerince yapıldı. Daha sonra Kraliyet hastanesi Rigshospitalet'e götürülen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı muhabirinin ulaştığı Ahmet Fazıl, "Bacanağımla konteynere çöp attıktan sonra yerde siyah bir poşet fark ettik. Poşeti tam çöpe atacağımız sırada içinde canlı bir bebek olduğu görünce adeta şoke olduk. Polisi aradıktan sonra bebeği evimize götürdük ve polisi beklemeye başladık. Bebek bir kız çocuğuydu ve beyaz tenli siyah saçlıydı. Bulduğumuzda durumu iyiydi ve gayet sağlıklı bir bebeğe benziyordu' diye konuştu.

Polis Müdürü Carsten Jonsson ise TV2 kanalına yaptığı açıklamada, bebeğin bırakıldıktan yaklaşık 3 saat sonra fark edildiğini ve sağlığının gayet iyi olduğunu söyledi. Jonsson ayrıca bu trajedinin aslında bir annenin yardım çığlığı olabileceğine de vurgu yaparken, "Bebeğin bırakıldığı yeri göz önünde bulundurduğumuzda aslında bulunmasının istendiği kanısına varıyoruz, yoksa bırakan veya bırakanlar konteynerin yanına değil içine atarlardı" ifadelerini kullandı.

Dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri olan Danimarka'da, medyada geniş yer bulan olay adeta şok etkisi yaratırken, polis bebeğin ailesini bulmak için inceleme başlattı. (AA)