Belçika'nın ve Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de arka arkaya üç patlama meydana geldi.

Belçika'nın resmi yayın kuruluşu RTBF, 13 kişinin ölmüş olabileceğini, 35 kişinin de yaralandığını bildirdi. RTBF, haberini hastane kaynaklarına dayandırdı.

İlk iki patlama, Brüksel'in merkezinin yaklaşık 11 kilometre kuzeydoğusundaki Zaventem Havaalanı'ndaydı. Üçüncü patlamanın meydana geldiği yer ise AB binasına yakın Maalbeek metro istasyonu.

Patlamaların sebebi henüz bilinmiyor. Yaralılar olabileceği bildiriliyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Belçika haber ajansı Belga, havaalanındaki patlamalar öncesi ateş açıldığını ve Arapça bağırışlar duyulduğunu aktardı.

Zaventem Havaalanı tahliye, havaalanından uçuşlar da iptal edildi. Havaalanına giden trenler de durduruldu.

Havaalanındaki patlamalardan birinin American Airlines'a ait check-in alanına yakın bir noktada meydana geldiği bildiriliyor fakat henüz bu haber teyit edilmedi.

Belçika televizyon kanalı RTBF'a konuşan bir görgü tanığı, Sheraton Oteli'nin karşısındaki gidiş terminalinde yaralılar gördüğünü söyledi.

Swissport'ta çalışan bir görgü tanığı da VRT televizyon kanalına "Ara almıştım ve çok büyük bir patlama duydum, hissettim. Buradan gidiş salonunu görebiliyoruz. Çok büyük bir duman yükseldiğini gördüm" dedi.

Görgü tanığı, "Camlar tamamen paramparça oldu. İnsanlar şok olmuş halde dışarı çıktı, hiç iyi görünmüyor" diye konuştu.

Patlamalar, Paris'te Kasım ayında düzenlenen saldırıların zanlısı Salah Abdeslam'ın Brüksel'de yakalanmasından dört gün sonra meydana geldi.

Abdelslam, bugünkü metro patlamasının meydana geldiği Molenbeek semtinde düzenlenen operasyonda yaralı olarak ele geçirilmişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

Öte yandan Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Brüksel Zaventem Havalimanı'nda iki patlamanın meydana gelmesinin ardından ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığını bildirdi.

Jambon, ülkede terör tehdidi düzeyinin en üst seviyeye çıkarıldığını açıklarken, bir emniyet yetkilisi patlamalarda en az 11 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Brüksel'de tüm uçuşlar iptal edildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Zaventem Havalimanı'nda sabah seferlerin yoğun olduğu saatlerde iki patlama meydana geldi.

Havalimanın sözcüsü Anke Fransen, giden yolcu bölümünde meydana gelen iki patlamada çok sayıda kişinin yaralandığını, ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale ettiğini söyledi.

Patlamanın ardından havalimanı tahliye edildi.

Televizyonlar havalimanından kaçan yolcuların ve havaya yükselen siyah duman bulutunun görüntülerine yer verdi.