Çad ve Nijerya birlikleri ile Boko Haram militanları arasında Nijerya'da çıkan çatışmalarda 13 militan ve 1 Çad askeri öldü.

Çad Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Boko Haram'ın Kamerun sınırına yakın Gambaru bölgesinde konuşlanan Çad birliklerine saldırı düzenlediği kaydedildi.

Çad birliklerinin Boko Haram militanlarını geri püskürtmeyi başardığı belirtilen açıklamada, çatışmalarda 13 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Çatışmalarda 1 Çad askerinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Çad, Boko Haram ile mücadele için sınıra 2 bin 500'e yakın asker göndermişti.

Nijerya ve sınır komşuları olan Kamerun, Benin, Çad ve Nijer, geçen hafta bölgesel tehdit haline gelen Boko Haram'a karşı 8 bin 750 asker görevlendirme kararı almıştı.

BENİN'DE BOKO HARAM KORKUSU

Benin'in Nijerya sınırına yakın Seme-Krake bölgesinde yaşayanlar da Boko Haram'dan korkuyor.

Seme-Krake sakinleri, birkaç gündür güvenlik güçlerinin kentte kontrolü arttırdığını belirtti.

Benin hükümetinin neden Boko Haram meselesine karıştığını anlamakta güçlük çektiklerini belirten bölge sakinleri, örgütün ülkeye saldırmaya karar vermesi durumunda mağdur olacaklarını söyledi.

Florent Couao-Zotti adlı yazar, yerel bir gazetedeki makalesinde "Benin: Boko Haram'ın gelişini beklerken" adlı yazısında, "Boko Haram Benin'i unutmadı. Hatta diğer komşu ülkelere göre ordumuz en tecrübesiz ordu ve bu yüzden en zayıf halka olarak görünüyor" ifadelerine yer verdi.

Benin Devlet Başkanı Boni Yayi, geçen ay sonunda, Boko Haram örgütüyle mücadeleye destek için "dost ülkelere" asker göndermeye hazır olduğunu belirtmişti.