İngiliz hükümeti, İngiltere ve Galler'de geçen yıl terör bağlantılı suçlardan gözaltına alınan 18 yaş altı şüphelilerin sayısında artış olduğunu bildirdi.

İngiltere İçişleri Bakanlığının yayımladığı verilere göre, Aralık 2014-Aralık 2015 döneminde terör bağlantılı suçlardan gözaltına alınan kişi sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 3 azalarak 280'e indi.

Ancak, bu 280 kişiden 16'sının 18 yaşın altında olduğu, bunun da bir önceki döneme göre bu kategoride yüzde 60 artış anlamına geldiği belirtildi.

Bakanlık, bunun şimdiye kadarki en yüksek çocuk terör şüphelisi gözaltı rakamı olduğunu kaydetti.

İngiliz yetkililer ayrıca, gözaltına alınan 280 kişiden 45'inin de kadın olduğunu ifade ederek, terör şüphelisi kadın sayısında da son yıllarda artış yaşandığını vurguladı.

Bakanlık, terör bağlantılı suçlardan gözaltına alınanların sayısını Eylül 2001'den bu yana kayıt altına alıyor.

İngiliz polisi, Suriye'deki krizin başlangıcından bu yana 800'den fazla İngiliz vatandaşının bu ülkeye ve Irak'a gittiğini, bu kişilerin yarısının da Birleşik Krallık'a geri döndüğünü tahmin ediyor. İngiltere'den Suriye'ye ve Irak'a seyahat eden İngiliz vatandaşlarının çoğunluğunun terör örgütü DAEŞ saflarında savaşmak için gittikleri düşünülüyor. Gidenler arasında genç kızlar ve kadınlar da bulunuyor.