BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, barış ve kardeşliği kararlı bir şekilde savunan ve ileriye taşıyan Halkların Demokratik Partisi’ne yapılan saldırıların katliama dönüştüğünü kaydeden İzcan, AKP’nin iktidarda kalma uğruna Türkiye’yi iç savaşa sürüklediğini ve yaklaşan seçimlerde HDP’nin barajın altında kalması için sistemli ve kirli bir savaş yürüttüğünü ileri sürdü.

“400 milletvekili için yapılan bu zulüm ve katliamların hesabı Türkiye halklarınca elbet sorulacaktır. HDP, önümüzdeki seçimlerde de barajı aşacak, AKP diktatörlüğü alaşağı edilecektir” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Türkiye’nin barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Silahların biran önce susması, ölümlerinin durdurulması ve tarafların diyalog yolu ile Kürt sorununun çözümü için yarım kalan müzakere sürecini biran önce yeniden başlatması çağrısında da bulunan İzcan, BKP’nin, Türkiye’de barış ve demokrasi taleplerini desteklemeye, HDP ile dayanışmasını yükseltmeye devam edeceğini kaydederek, tüm Türkiye halkına başsağlığı diledi.