Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Nijerya'nın kuzeydoğusunda gıda desteğine ihtiyaç duyanların sayısının mart ayına göre iki kat artarak, 4,5 milyona çıktığını açıkladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, WFP'nin açıklamasına ilişkin değerlendirmesinde, Nijerya'nın kuzeydoğu bölgelerinde 4,5 milyon kişinin gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu ve bu sayının mart ayına ait verilerine göre iki kat arttığını bildirdi.

Dujarric, bölgede devam eden kötü ekonomik şartlar nedeniyle gıda desteğine ihtiyaç duyanların sayısının bir ay içerisinde 1 milyon artırabileceğini ifade etti.

WFP'nin söz konusu gıda ihtiyacına karşılık vermek amacıyla ilerleyen aylarda 700 bin kişiye gıda ve nakit yardımı yapmayı planladığını kaydeden Dujarric, kuruluşun, yılsonuna kadar bölgedeki acil gıda ihtiyaçlarını karşılamak için 52 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Dujarric, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Borno eyaleti başta olmak üzere, bölgedeki birçok tesisin çalışmaması nedeniyle artan sağlık sorunlarına müdahale etmek için faaliyetlerini yoğunlaştırdığı bilgisini de verdi.