BM Genel Merkezi'nde düzenlenecek zirveye katılması beklenen 120'ye yakın devlet ve hükümet başkanı, iklim değişikliğinin neden olduğu sorunlara yönelik çözüm önerileri, taahhütleri ve çabalarını sunacak. Devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden liderlerin de katılacağı zirve, 2015'in aralık ayında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak İklim Konferansı öncesinde iklim değişikliğiyle mücadelenin çerçevesinin oluşturulması için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, iklim değişikliğinin dünyanın dört bir yanında hava koşullarını etkileyerek yerleşik düzene ciddi ölçüde zarar verdiğini belirterek, sera gazı emisyonunu azaltarak ve düşük karbonlu sanayiler inşa ederek risklerin azaltılabileceğini kaydetti.

İklim değişikliğiyle mücadeleye her ülkenin ve her bireyin katılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Ban, zirveye katılacak ülkelerin liderlerine iklim değişikliğinin neden olduğu etkilere karşı mücadele çağrısında bulundu.

Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), yıllık sera gazı emisyonu raporunda, iklim değişikliğine neden olan sera gazının atmosferdeki miktarının, karbondioksit (CO2) yoğunluğunun artması sonucu geçen yıl rekor düzeye ulaştığını açıklamış, uluslararası topluma iklim değişikliğinin neden olacağı potansiyel yıkımı önlemek için harekete geçmesi uyarısında bulunmuştu.