Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Dünya Barış Günü" nedeniyle bir günlüğüne silahları bırakma çağrısı yaptı.

21 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle, New York’taki BM Genel Merkezi’nin bahçesinde, birçok diplomat, edebiyatçı ve Hollywood yıldızının katılımıyla Barış Çanı töreni düzenlendi.

BM Genel Sekreteri Ban, 1981'den beri geleneksel olarak her yıl düzenlenen tören kapsamında Japonya'nın hediye ettiği Barış Bahçesi'ndeki çanı çalarak, dünyaya mesaj verdi.

Ban, törendeki konuşmasında, "Uluslararası Barış Günü'nde, dünyada savaşanları bir günlüğüne silahlarını bırakmaya, küresel ateşkes ve şiddetsizlik gününe uymaya çağırıyoruz." dedi.

Barış Çanı törenine, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, 71. Dönem BM Genel Kurul Başkanı Peter Thomson, BM Barış ve İyi Niyet Elçileri olan Hollywood yıldızları Michael Douglas ve Leonardo Dicaprio, müzisyen Stevie Wonder, Nobel Barış Ödüllü sahibi İranlı İnsan Hakları aktivisti Şirin Ebadi, çevreci aktivist Dr. Jane Goodall, 2015 Küresel Öğretmen Ödülü sahibi Filistinli Hanan Al Hroub ile Japonya'nın BM Daimi Temsilcisi Koro Bessho ve Yardımcısı Büyükelçi Yoshifumi Okamura da katıldı.