Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Cemal Bin Ömer'in Suudi Arabistan'a sürpriz ziyarette bulunduğu bildirildi.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Bin Ömer, dün akşam Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) "Anayasa Manifestosu"nu yayımlamasından kısa bir süre önce "sürpriz" biçimde gittiği Suudi Arabistan'dan bu sabah erken saatlerde Yemen'in başkenti Sana'ya döndü.

Haberde Bin Ömer'in, "Yemen'in içinde bulunduğu sıkıntılara çözüm bulabilmek, geçiş döneminin tamamlanmasına yönelik gerekli adımları atmak, ulusal diyalog görüşmeleri ile Barış ve Ulusal Ortaklık anlaşmasının maddelerinin uygulamaya geçirilmesini sağlamak üzere siyasi partiler ve Husilere bağlı 'Devrim Komitesi' liderlerinin yanı sıra diğer gruplarla görüşmeler yapmak için geri döndüğü" belirtildi.

Husiler dün, hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin istifasının ardından siyasi geçiş sürecini belirleyecek "Anayasa Manifestosu" yayımlamıştı.

Manifestoda, Ensarullah Hareketi'ne bağlı "Devrimci Komitesi"nin onaylayacağı 5 üyeli "Başkanlık Konseyi" kurulması kararlaştırıldığı, şu anki parlamentonun 551 sandalye ile "Ulusal Geçiş Meclisi" adı altında çalışmalara başlayacağı, başkanlık konseyi üyelerinin meclis tarafından seçileceği, konsey ile meclisin çalışma süresinin ise en fazla 2 yıl olacağı ifade edilmişti.