Birleşmiş Milletler’in (BM) merkezi Roma'da bulunan örgütü Dünya Gıda Programı (WFP), Suriye’nin doğusunda terör örgütü DAEŞ’in kuşatması altındaki Deyr ez-Zor kentine, aylar sonra havadan 20 tonluk gıda yardımı ulaştırdı.

WFP’den yapılan yazılı açıklamada, Suriye’nin doğusunda kuşatma altında bulunan ve açlık çeken çok sayıda kişiye ev sahipliği yapan Deyr ez-Zor kentine havadan indirme yöntemiyle gıda yardımının ulaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, 2 bin 500 kişiye bir ay yetecek ölçüde, temel besin maddeleri olan fasulye, nohut, pirinç içeren toplam 20 tonluk acil gıda yardımının, WFP’ye ait uçakla yüksek irtifadan Deyr ez-Zor’a bırakıldığı belirtildi.

Ürdün'ün başkenti Amman'dan havalanan WFP uçağının, içi yiyecek dolu 26 paketi kent üzerindeyken havadan paraşütle bıraktığı, bunlardan 22’sinin Deyr ez-Zor'daki WFP ortağı olan Suriye Arap Kızılayı tarafından toplandığı, nereye indiği henüz belli olmayan 4 paketin akıbetini tespit etme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

WFP’nin havadan ulaştırdığı yardım, 200 bin sivilin yaşadığı DAEŞ kuşatması altındaki Deyr ez-Zor kentine Mart 2014’ten bu yana ulaştırılan ilk insani yardım olma özelliği taşıyor. WFP, daha önce geçen şubat ayında yine havadan yardım ulaştırmayı denemiş ancak bu deneme, başarısızlıkla sonuçlanmıştı.