Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), ransa'nın Manş denizi kıyısındaki sığınmacı kampı Jungle'ın kapatılma kararını olumlu karşıladığını duyurdu.

BMMYK Sözcüsü Adrian Edwards, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Jungle kampının yıllardır sorunlu olduğunun altını çizerek, BMMYK'nin uzun zamandır kampın kapatılması yönünde görüş bildirdiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kampın kapatılacağını ve sığınmacıların daha iyi koşullardaki merkezlere aktarılacağını duyurduğunu anımsatan Edwards, Fransa'nın söz konusu kararını olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Sözcü Edwards, kamptaki sığınmacıların ülkedeki alternatif kamplara planlı ve organize şekilde nakledilmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, sığınmacıların kampın kapatılmasına ilişkin önceden bilgilendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Kampta bin 200 çocuğun refakatsız veya tek başına yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Edwards, "Nasıl Calais'de tek başına kalan 200 çocuğun İngiltere'de aile bağları tespit edildiyse, diğer çocukların da Avrupa'daki yakınlarına kavuşturulması için daha fazla ve güçlü adım atılması şart." ifadesini kullandı.

Edwards, nüfusunun büyük bir kısmını Afgan, Sudan, Eritre ve Etiyopya'dan gelen sığınmacıların oluşturduğu Jungle'da, Calais yerel makamlarının tahminine göre 6 bin sığınmacının yaşadığını belirterek, kampın tam olarak ne zaman yıkılacağı konusunda ise kendilerine henüz bir bilgi ulaşmadığını kaydetti.