Sağlık yetkilileri, şu ana kadar 11 kişinin cansız bedeni ile 30 yaralının Borno Eyaleti Genel Hastanesine getirildiğini, yaralıların tedavi altına alındığını belirtti.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise saldırının hızlı bir şekilde kontrol altına alındığı ve teröristlerin ağır zayiata uğratıldığı ifade edildi.

Bölgedeki sivil Ortak Savunma Gücü'nün sözcüsü Jubrin Gunda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristler tarafından sabah başlatılan saldırıyı Nijerya askerleriyle birlikte püskürttüklerini, kente saldıran teröristlerin çoğunun öldüğünü, kaçabilenlerin ise ağır yaralı olduğunu kaydetmişti.

Saldırganların kullandığı 13 aracı ele geçirdiklerini ifade eden Gunda, öldürülen teröristlerin sayısının henüz kesin olmadığını ifade etmişti.

Diğer yandan, askeri kaynaklar, Borno eyaletinde Boko Haram'ın kontrolünde olan Gwoza kentinin dün akşam saatlerinde yeniden ele geçirildiğini bildirmişti.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram'ın, 2009'da lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 bin kişi yaşamını yitirdi.

Yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren Boko Haram, geçen ay bazı kentleri kontrolü altına almış ve bu bölgelerde "halifelik" ilan etmişti.