Nijerya ordusu tarafından BokoHaram'ın elindeki kadın ve kızların kurtarılması amacıyla düzenlenen operasyonda bir kadının öldüğü ve sekiz kadının yaralandığı bildirildi.

Ordu sözcüsü Sani Usman, yaptığı açıklamada BokoHaram'ın kalesi olarak bilinen ülkenin kuzeydoğusundaki Sambisa ormanında Nijerya ordusunun yürüttüğü operasyonda çok sayıda kadın ve kızın kurtarıldığını kaydetti.

Usman, operasyon sırasında çıkan silahlı çatışmada bir kadının hayatını kaybettiğini ve sekiz kadının da yaralandığını söyledi.

Operasyonda çok sayıda Boko Haram üyesinin de öldürüldüğünü belirten Usman, Sambisa ormanında bulunan örgüte ait 13 kampın da yerle bir edildiğini belirtti.

Nijerya ordusundan salı günü yapılan açıklamada, Sambisa ormanında bulunan en az 200 kız çocuğunun ve 93 kadının kurtarıldığı ifade edilmişti.

Geçen yıl 14 Nisan'da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Chibok kentinde bir okula baskın düzenleyen Boko Haram militanları, 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Örgütün liderlerinden Ebubekir Şekau, olayın sorumluluğunu üstlenmiş ve kız öğrencilerin, tutuklu Boko Haram militanlarının serbest bırakılması karşılığında salıverileceğini söylemişti. Kızlardan 57'si militanların elinden kaçmayı başarmıştı.