Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın El-Kerade bölgesinde park halindeki bomba yüklü aracın infilak etti. Olayda 4 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Bombalı saldırının, İmam Kazım'ın türbesini ziyaret etmek için Kazimiye'ye giden Şii ziyaretçileri hedef aldığı ifade edildi.

Başkentin El-Mahmudiye semtinde de bir dükkanın önüne bırakılan bombanın patlaması sonucu 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

Şeyh Ömer bölgesinde meydana gelen patlamada ise 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Terör örgütü DAEŞ'in ülkenin birçok kesiminde kontrolü ele geçirmesinin ardından Bağdat başta olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde bombalı saldırılarda artış görülüyor.

MISIR SİNA'DA DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRIDA 2 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Mısır'ın Sina yarımadasındaki Ariş kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 polisin öldüğü bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen iki ayrı saldırıda 2 polis hayatını kaybetti. Emniyet güçlerinin, kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattığı belirtildi.

Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, saldırganların, son aylarda bölgede emniyet güçlerini hedef alındığı çok sayıda eylem düzenleyen Ensar Beyt el-Makdis örgütü ile bağlantılı olabileceği ifade edildi.

Mısır güvenlik güçleri, Eylül 2013'ten bu yana Sina yarımadasında "terörist" unsurlar olarak nitelendirdiği gruplara yönelik operasyonlar düzenliyor.