Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, Brüksel'de Zaventem Havalimanı'ndaki saldırının İbrahim El Bakraoui, metro istasyonundaki saldırının da Halid El Bakraoui tarafından gerçekleştirdiğini, saldırılarda yer aldığından şüphelenilen diğer iki kişinin kimliğinin ise halen belirlenemediğini kaydetti.

Savcı Leeuw, düzenlediği basın toplantısında, saldırılarda, saldırganlar hariç toplam 31 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 260 kişinin yaralandığını, ancak ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Saldırıların intihar bombacıları tarafından gerçekleştirildiğini anımsatan Leeuw, kardeşlerden 29 yaşındaki İbrahim El Bakraoui'nin havalimanında, 27 yaşındaki Halid El Bakraoui'nin ise Maalbekmetro istasyonunda kendini patlattığını bildirdi.

Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren diğer kişi ile fotoğraflarda görülen üçüncü kişinin kimliğinin ise Belçika medyasındaki haberlerin aksine belirlenemediğini ifade etti.

Savcı Leeuw, ayrıca, Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yapılan aramalarda, sokaktaki bir çöp kutusunda bulunan bir bilgisayarda İbrahim El Bakraoui tarafından yazılan "Ne yapacağımı bilmiyorum. Kaçıyorum. Eğer teslim olursam hapse atılırım" şeklinde bir not bulunduğunu da açıkladı.

Her iki kardeşinin de terörler bağlantısı olmayan suçlardan poliste kaydı bulunduğunu söyleyen savcı, baskınlarda bir kişinin gözaltına alındığını ve şu anda sorgusunun devam ettiğini belirtti.

Belçika medyası, El Bakraoui kardeşlerin havalimanında kendilerini havaya uçurduklarını, havalimanındaki üçüncü kişinin ise NajimLaachraoui olduğunu ve yapılan bir aramada yakalandığını iddia etmişti.