Başkent Saraybosna'daki merkezi etkinlik, Kuveyt Camisi'nde yapıldı. Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan etkinlikte, vaaz verildi, ilahiler seslendirildi.

Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin düzenlendiği cami, adeta doldu taştı.

Saraybosna Başimamı Ferid Dautoviç, burada yaptığı konuşmada, komünist rejim döneminde yaklaşık 50 yıl boyunca ülkede yaşayan Boşnakların mevlit okuyarak hicri yılbaşını karşılamalarının yasak olduğunu hatırlatarak, "Yetkililerden izin alınmadan okunan her mevlit için cezalandırıldık. Bugün bu özgürlüğe sahibiz ve bu özgürlüğümüzü kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.

Hicretin ardından Hazreti Muhammed'in muhacirler ile ensarı kardeş kıldığını hatırlatan Dautoviç, "Peygamberimiz Medine'de Müslümanları kardeş kıldı. Bizler din kardeşiyiz. Birbirimize yardım etmeli, birbirimizi Allah rızası için sevmeliyiz" ifadesini kullandı.

Saraybosna Müftüsü Enes Lyevakoviç de tüm İslam aleminin hicri yılbaşını kutlayarak, bugünün İslam tarihinin en önemli olaylarından biri olan hicretin hatırlanması için güzel bir fırsat olduğunu belirtti.

Hicri yılbaşı dolayısıyla düzenlenen etkinliği takip etmeye gelen vatandaşlara geleneksel olarak mevlit şekeri dağıtıldı.

Dini içerikli programın sona ermesinin ardından cami avlusunda toplanan vatandaşlar, havai fişek gösterisini ilgiyle izledi.