Brüksel'deki terör saldırılarına karıştığından şüphelenilen ikinci bir kişinin daha kaçmış olabileceği belirtildi.

Belçika kamu televizyonu RTBF, Maelbeek metro saldırısına intihar eylemcisi Halid el Bakraoui'ye ilaveten başka birinin daha karışmış olabileceğini iddia etti. TV kanalının isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, güvenlik kameralarının, Bakraoui'nun hemen yanında büyük bir çanta taşıyan bir kişiyi görüntülediği belirtildi. Haberde, ikinci kişinin saldırıda ölüp ölmediğinin bilinmediği ifade edildi.

Bu kişinin kaçmış olabileceği üzerinde durulurken, fotoğrafı dağıtılan, Brüksel Zaventem Havalimanı'ndaki saldırılarda yer aldığı ancak kaçmayı başardığı düşünülen kişi de halen aranıyor.

Saldırganlar hariç 31 kişinin öldüğü ve 260'dan fazla kişinin yaralandığı havalimanı ve metro istasyonundaki saldırıların ardından ülkeyi saran korku ve endişe iklimi devam ediyor. Sabah saatlerinde Brüksel'in 25 kilometre uzağındaki Leuven tren istasyonu şüpheli bir paket nedeniyle tahliye edildi. Yapılan incelemede patlayıcıya rastlanmadı.

Öte yandan geçen hafta yakalanan, 13 Kasım'daki Paris saldırılarında yer aldığı belirtilen Salih Abdusselam mahkemeye çıkarıldı. 7 Nisan'a ertelenen duruşma sonrası konuşan Abdusselam'ın avukatı Sven Mary, Fransa tarafından iadesi istenen müvekkilinin, "mümkün olan en kısa sürede Fransa'ya gönderilmeyi istediğini" açıkladı. Belçika basını, Abdusselam'ın Brüksel saldırıları sonrası polisle işbirliği yapmayı bıraktığını iddia etti.

 İKİ İNTİHAR SALDIRGANI KARDEŞ

Brüksel'de iki gün önce Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonundaki terör saldırılarında, saldırganlar hariç toplam 31 kişi hayatını kaybetti ve en az 260 kişi yaralandı. Bazı yaralıların durumunun ağır olması deneniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, saldırılardan sorumlu kardeşlerden İbrahim el Bakraoui'nun Zaventem Havalimanı'ndaki, Halid el Bakraoui'nun da Maelbeek metro istasyonundaki saldırıyı düzenlediğini bildirmişti.

Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısı ile fotoğraflarda görülen ve kaçan diğer bir kişinin kimliğinin ise hala belirlenemediğini ifade etmişti.

Belçika basını, bombaları hazırladığından şüphelenilen Najim Laachraoui'nin havalimanındaki diğer intihar saldırganı olduğunu duyurmuştu.

Saldırıları DAEŞ üstlenirken, tüm ülkede terör tehdidi seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarıldı.