Brüksel'de polisin düzenlediği operasyonda bir kişi vurularak yaralandı.

Schaarbeek bölgesindeki operasyon sırasında iki patlama sesi duyuldu. İnternette paylaşılan görüntülerde, polisin sırt çantalı bir kişiyi bir tramvay durağında vurduğu ve kişinin daha sonra polisler tarafından duraktan sürüklenerek çıkarıldığı görülüyor.

Sürüklenme sırasında düşen çanta robot tarafından bomba ihtimaline karşın imha edildi.

Bir görgü tanığı gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu kişinin durakta kızıyla oturduğu sırada polisin "hareket etme" ihtarının hemen ardından iki kez vurulduğunu belirterek, "Bunlardan biri küçük, diğeri büyük bir ses çıkardı. İkinci ateş, keskin nişancı tarafından açıldı. Kızı hemen oradan polis tarafından uzaklaştırıldı" dedi.

Görgü tanığı küçük kızın, şüphelinin kızı olduğundan emin olduğunu çünkü ateş açılmasının ardından "baba, baba" diye bağırdığını söyledi.

Belçika medyası, gözaltına alınan şüphelinin bacağından vurulduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını duyurdu.

Brüksel'deki operasyonun, dün Fransa'da gerçekleştirilen ve bir kişinin gözaltına alındığı operasyonla bağlantılı olduğu açıklandı.

Brüksel'de geçen salı günü havalimanı ve bir metro istasyonuna dönük saldırılarda 31 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 300 kişi de yaralanmıştı. DAEŞ'in üstlendiği saldırıların ardından başlayan polis operasyonları sürüyor.