İlgili firmaların çalışanları, De Brouckere Meydanı'ndaki sahneyle ışık ve ses sistemlerini sökmek için sabah saatlerinde alana geldi. Sökülen malzemeler, kamyonlarla taşınıyor. Etkinlik sorumlusu Oliver Roy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kutlamalarının iptal edilmesi nedeniyle sahneyi sökmeye başladıklarını belirterek "Bu kötü bir haber. Ancak başka şansımız yoktu. Güvenlik durumu şimdilik karışık. Risk alamayız" dedi.

Roy, "Belediye başkanı gerçekten kutlama yapmak istedi. Kutlamalara hazırdık. Video, ses, ışıklar, efekt gösterileri hazırdı. Ancak gerçek bir risk var. Burası açık bir alan. 50 binden fazla kişinin gelmesini bekliyorduk. Geçen sene 100 bin kişi gelmişti. Dolayısıyla herhangi bir risk alamayız" diye konuştu.

HAVAİ FİŞEK VE KUTLAMALAR İPTAL

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, terör saldırısı tehdidi nedeniyle yılbaşı gecesi yapılması planlanan havai fişek gösterisi ve şehir merkezindeki kutlamaların iptal edildiğini bildirmişti. Kararı İçişleri Bakanı Jan Jambon ile yaptığı görüşmenin ardından alan Mayeur, "Bu şartlar altında, herkesi kontrol edemeyiz" demişti. Belçika Başbakanı Charles Michel de "Elimizde olan bilgilere göre, alınan karar doğru" demişti.

YILBAŞI GECESİ SALDIRI İDDİASINDA YENİ GÖZALTILAR

Belçika federal savcılığı, yılbaşı kutlamaları sırasında şehir merkezindeki Grand Place Meydanı ile hemen yakınındaki merkez polis karakoluna yönelik saldırılar planladıkları iddiasıyla 6 kişinin sabah saatlerinde gözaltına alındığını bildirdi. Bu kişilerin tutuklanıp tutuklanmamasına gün içinde karar verilecek.

Pazartesi günü 2 kişi, yılbaşı kutlamaları sırasında saldırı planladıkları iddiasıyla tutuklanmıştı. Bu kişilerin evlerine yapılan baskınlarda silah ya da patlayıcılara rastlanmazken, İŞİD'e ait propaganda malzemeleri ele geçirilmişti.

PARİS BAĞLANTILI TUTUKLU SAYISI 10'A ÇIKTI

Bu arada Belçika'da 13 Kasım'da düzenlenen ve İŞİD'in üstlendiği Paris saldırılarıyla bağlantılı olarak tutuklanan kişi sayısı 10'a çıktı. İki kişi ise aranıyor.

Ülkede Paris saldırılarından bir hafta sonra 6 gün süreyle Fransa'dakine benzer eş zamanlı saldırılar olacağı iddiasıyla terör tehdidi alarmı en yüksek olan 4 düzeyine çıkarılmıştı. Bu süre zarfında metro seferleri yapılmazken, okullar, sinemalar, müzeler kapatılmış ve etkinlikler iptal edilmişti.