İngiltere'deki referandumdan AB'den çıkış kararı çıkması üzerine, Brüksel'de yaşayan onlarca İngiliz, Belçika vatandaşlığına geçmek için başvuru yaptı.

Belçika basınına göre, referandum sonrası belirsizlikle karşı karşıya kalan Brüksel'de yaşayan İngilizler, çıkış yolu olarak Belçika vatandaşlığına geçmeyi seçti. Geçen cumadan beri Elsene Belediyesine, 30 vatandaşlık başvurusu yapıldı. Belediye Başkanı DominiqueDufourny, bu durumun bir istisna olduğunu belirterek, "İngilizler, Elsene nüfusunun yüzde 2'sini oluşturuyor. Burada kalmak ve çocuklarına güvenli bir gelecek sağlamak istiyorlar." dedi.     

Ukkel Belediyesine yapılan başvuru 11 oldu. Belediye Meclis Üyesi BorisDilles, geçen sene sadece bir başvurunun yapıldığı belediyedeki bu artışın, "kesinlikle referandumun bir sonucu" olduğunu söyledi.     

Waterloo Belediyesi de 15 başvuru aldı. Belediye Başkanı FlorenceReuter, "İnsanlar, çalışma izinlerinin geleceğinden endişe ediyor." diye konuştu.

Tervuren Belediyesine 19, Overijse Belediyesine yapılan bir başvuru ile sadece cuma gününden beri Brüksel ve çevresindeki toplam vatandaşlık başvurusu 76 oldu.     

Belçika'da vatandaşlık başvuruları, yaşanılan yerin belediyesine yapılıyor. Bunun için 5 yıl Belçika'da yaşamak, ülkenin resmi 3 dili olan Fransızca, Flamanca ve Almanca'dan birini konuşma, topluma entegreolma ve ekonomik katkı sağlayacağını gösterme şartları aranıyor.