İngiltere ’de Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimde İşçi Partisi’nden milletvekili adayı olan 29 yaşındaki Amran Hussain, Tunus’ta plaj katliamının meydana geldiği sahilde selfie çekmesi nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Geçen hafta Tunus’un Susa kentinde bulunan Imperial Marhaba adlı otelin plajını bir IŞİD militanı basmış ve 39 turisti öldürmüştü.

Independent’ın haberine göre, saldırı esnasında Imperial Marhaba adlı otelin yanındaki otelde kalan Hussain, katliamın ardından selfie çubuğu kullanarak arkadaşlarıyla fotoğraf çekti.
Saldırıda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla plaja çiçek bırakmaya gittiğinde fotoğraf çektiğini söyleyen Hussain, kendini, “Ülkeyi ve insanları umursadığımız ve sevdiğimizi dünyaya göstermek için birkaç fotoğraf çektik ve oraya, teröristlere meydan okuyarak desteğimizi ve birliğimizi göstermek amacıyla gitti” sözleriyle savundu.

Tepkilerin ardından özür dileyen Hussain, fotoğrafın ‘mutlu bir fotoğraf’ olmadığını, amacının ‘saygı göstermek olduğunu’ da sözlerine ekledi. (Radikal)